Tisztelt Walter Katalin vezérigazgató asszony,

Tisztelt Niedermüller Péter polgármester úr!


Lakók, civilek, közlekedési szakemberek évek óta szavukat emelik amiatt, hogy azok, akiknek ez feladata lenne, oldják meg végre a VII. kerületi Dohány utcában napi szinten megjelenő közlekedési problémákat.

A Dohány utcában önök a mai napig egy európai mércével elfogadhatatlan állapotot tartanak fenn és őrizgetnek. A Dohány utcának fel kell lélegeznie, és meg kell újulnia: a járdákat vissza kell adni a gyalogosoknak, és biztosítaniuk kell, hogy a 74-es troli megbízhatóan szolgálhassa a fenntarthatóan közlekedőket.

A számok makacs dolgok, és azt mutatják, hogy a helyzet tarthatatlan. Csak 2023-ban 122-szer akadt el 74-es troli a Dohány utcában amiatt, mert a kritikus szakaszon nem voltak eddig hajlandóak megszűntetni a kétoldali parkolást. Az elakadásokkal önök utasok ezreit büntetik, és ki tudja hányan vannak olyanok, akik amiatt nem szállnak fel a 74-es trolira, mert a BKK-menetrend az elakadások miatt nem vehető komolyan. Az elakadás a környékbeli lakóházak lakóit is bosszantja, ugyanis a fennakadó troli kapcsán gyakori az ideges dudálás, ami zavarja a környéken élőket.

Erzsébetváros Budapest legkisebb területű és egyik legsűrűbben lakott kerülete ezért ha valahol, itt érezhetően nagy szükség van a vonzó és kiszámítható tömegközlekedésre: ezt önöknek biztosítaniuk kell.

Kérjük önöket, újítsák meg a Dohány utcát: lehessen itt sétálni és fenntartható módon közlekedni!

Kérjük Walter Katalin vezérigazgató asszonyt és Niedermüller Péter polgármestert, hogy hallják meg a fenntarthatatlan helyzet miatt tiltakozók hangját és oldják meg a 74-es trolielakadás problémáját. A kialakult helyzetben amennyiben a két címzett nincs azonos állásponton, emlékeztetnénk önöket, hogy az ügyben a BKK-t terheli a felelősség, ezért arra kérjük önöket, ha Niedermüller Péter és önkormányzata továbbra is akadályozza a megoldást, akkor a BKK saját jogaival élve szüntesse meg a járdán parkolást a Dohány utca kritikus szakaszán.

 

Tisztelettel:

A járda a gyalogosoké

Magyar Közlekedési Klub

Színes Erzsébetváros Egyesület

Vitézy Dávid – közlekedési szakember, a MUT Közlekedési Tagozatának elnöke